ОПДУ С ОТЛИЧИЕ ЗА БЪЛГАРСКА ИНСТИТУЦИЯ, ПРИСЪДЕНО ОТ ДИПЛОМАТИЧЕСКИЯ ИНСТИТУТ

За шеста поредна година Дипломатическият институт връчи годишните си награди, с които отличава един български и един чуждестранен гражданин или институция, допринесли значително за развитието и утвърждаването на институцията.

Носител на тазгодишния приз от българска страна е дирекция „Добро управление“ при Министерския съвет и нейният директор Ирена Първанова. Те са отличени за приноса си по двугодишен проект за обучение на администрацията и дипломатическата служба в контекста на първото Българско председателство на Съвета на ЕС. Подкрепата и трайният ангажимент на дирекцията към този проект помогнаха на повече от 3000 служители в централната администрация да придобият трайна експертиза и опит в областта на доброто управление.

Призът за чуждестранен гражданин получи Посланикът на Италия у нас Стефано Балди, за приноса си като лектор и за споделените външнополитическа експертиза и практически опит.

Наградата е медална скулптура от месинг Docendo discimus. Тя е кръстена на мотото на Института, което в превод от латински означава „докато обучаваме, се учим“.

Линк към новината: https://www.eufunds.bg/index.php/bg/novini/item/19300-opdu-s-otlichie-za-balgarska-institutziya-prisadeno-ot-diplomaticheskiya-institut Публикувано на: 29-11-2018