С над 200 дни на отворените врати България се включва в кампанията „Европа в моя регион 2017“

Събитията ще се проведат през април и май 2017 година във всички области на страната. Повече от 350 вече реализирани и все още в процес на изпълнение проекти ще отворят вратите си за посетители. Участниците в дните на отворени врати ще имат възможността да научат повече са позитивния ефект на средствата от ЕС в България върху развитието на регионите и да споделят знания и опит.

Събитията са неразделна част от Националната информационна кампания „Обединени за Европа“ на мрежата от 28 Областни информационни центрове за популяризиране на ЕСИФ. Планираните дейности в България са със специален фокус върху 10-тата годишнина от членството на страната в ЕС, както и 60-тата годишнина на Европейския социален фонд (ЕСФ) и 6-тата годишнина от създаването на мрежата от 28 информационни центрове за ЕСИФ.

На 12 май Областните информационни центрове в София, Видин, Русе, Пловдив, Варна и Бургас ще проведат едновременно публични събития посветени на 60-тата годишнина на ЕСФ. На тях ще бъдат представени множество успешни проекти, реализирани по трите оперативни програми, финансирани от ЕСФ - ОП „Добро управление“, ОП „Развитие на човешките ресурси“, ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Подробна информация за всички събития по места можете да намерите тук.   

Линк към новината: http://www.eufunds.bg/novini/item/16701-s-nad-200-dni-na-otvorenite-vrati-balgariya-se-vklyuchva-v-kampaniyata-evropa-v-moya-region-2017 Публикувано на: 12-04-2017