МИНИСТЪРЪТ НА ИКОНОМИКАТА ЕМИЛ КАРАНИКОЛОВ ВРЪЧИ СКЛЮЧЕНИТЕ ДОГОВОРИ ПО ПРОЦЕДУРА „ПОДКРЕПА ЗА РАЗРАБОТВАНЕ НА ИНОВАЦИИ ОТ СТАРТИРАЩИ ПРЕДПРИЯТИЯ“ НА ОПИК

Eдна от основните цели на Правителството и на Министерство на икономиката е да се създадат предпоставки за развитие на страната ни като център на високотехнологични производства и услуги. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов, който връчи официално сключените договори по процедура „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“ на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. /ОПИК/.

Одобрени за финансиране по процедурата са 52 проекта с размер на заявената безвъзмездна финансова помощ 19 446 155 лева. На официалната церемония присъстваха още заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и главният директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ Ивелина Пенева.

Министър Караниколов изрази благодарност към представителите на компаниите, затова че развиват и реализират своите бизнес идеи в България. Той посочи, че иновациите са водещият стимул, чрез който да бъдат стимулирани да останат и да бъдат върнати младите хора в страната ни.

Целта на процедура „Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия“ е да бъдат подпомогнати стартиращи предприятия, които разработват иновационни продукти, процеси или услуги.

Линк към новината: http://www.eufunds.bg/novini/item/16894-2017-05-19-12-06-49 Публикувано на: 19-05-2017
ESCA :: Грешка (#32)

Грешка (#32)

Възникна вътрешна грешка в сървъра.