Екипът на програма „Добро управление“ ще засади над 300 фиданки в село Златуша

 

В седмицата на гората екипът на Оперативна програма „Добро управление“ ще подкрепи инициативата „Когато станем 100 000, ще посадим гора“ на http://www.gorata.bg. Амбицията ни е да засадим най-малко 300 фиданки дъб, липа и вечно зелени борове.

За залесяването сме избрали село Златуша на територията на най-новото поделение в обхвата на Югозападното държавно предприятие – „Държавно горско стопанство Сливница”, което ще ни предостави дръвчетата. То е разположено върху части от планините Вискяр, Завалска и най-южните разклонения на Стара планина в общините Драгоман, Сливница, Костинброд и Божурище.

Идеята на http://www.gorata.bg за засаждане на дървета възниква в края на 2011 г. под формата на „една чиста инициатива от хората за хората, която има за цел да засажда нови гори и дървета за България“. Към момента са засадени и подарени над 170 000 нови дървета в страната ни.

Близо 60-те доброволци от дирекция „Добро управление“ към Министерския съвет споделяме философията на организаторите:

„Всяко голямо пътуване започва с малка крачка в правилната посока.

Всеки един от нас може да направи промяна към по-добро, а когато много хора искаме да направим света по-красив, по-добър и по-чист, водени изцяло от добри и безкористни намерения, цялата Вселена ще ни помогне! Чрез правенето на добро можем да променим себе си, хората, които участват, а така

и целия свят!“

Линк към новината: http://www.eufunds.bg/novini/item/16636-ekipat-na-programa-dobro-upravlenie-shte-zasadi-nad-300-fidanki-v-selo-zlatusha Публикувано на: 05-04-2017