България не е изразявала позиция за увеличаване на вноската за членство в Европейския съюз


България не е изразявала позиция за увеличаване на вноската на страната за членството в Европейския съюз. Във връзка с публикации в медиите, според които осем страни, сред които България, са се споразумели да увеличат вноските си в бюджета след излизането на Великобритания от общността, правителството заявява, че подобна позиция не е била обсъждана в нито един работен или официален формат за преговори между държавите-членки и Европейската комисия.

Първото предложение на Комисията за бюджет на ЕС за следващия програмен период се очаква да бъде представено през м. май тази година. Дебатът за многогодишната финансова рамка предстои и в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, като София ще бъде домакин на две тематични конференции на високо ниво през март и през юни тази година.
 
Линк към новината: http://www.eufunds.bg/index.php/bg/novini/item/17853-balgariya-ne-e-izrazyavala-pozitziya-za-uvelichavane-na-vnoskata-za-chlenstvo-v-evropeiskiya-sayuz Публикувано на: 03-02-2018